Предстоятель
Встреча с Православием
Слово пастыря
Хроника монастырской жизни
Праздники
Монашество
Духовная жизнь
Месяцеслов Воскресенского монастыря Нового Иерусалима
О Новом Иерусалиме
Вести Святой Земли
Документы
Издания
28 июня/11 июля. ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ, ИМЕНУЕМОЙ «ТРОЕРУЧИЦА» (VIII)
Икона Божией Матери «Троеручица». Список XIX века с образа XVII века, привезённого в Новый Иерусалим со Святой горы Афон


К 20-летию возобновления Воскресенского Ново-Иерусалимского ставропигиального монастыря

 

МЕСЯЦЕСЛОВ Воскресенского  монастыря Нового Иерусалима - 2002. Престольные праздники Воскресенского Ново-Иерусалимского монастыря с историческими сведениями о храмах, святынях и настоятелях обители

 

28 июня/11 июля.   ИКОНЫ  БОЖИЕЙ  МАТЕРИ,  ИМЕНУЕМОЙ  «ТРОЕРУЧИЦА»  (VIII)

 

В Новом Иерусалиме всегда очень торжественно совершалоcь празднование иконе Божией Матери, именуемой «Троеручица», так как в обители особо почитался чудотворный образ «Троеручицы», принесенный в дар Святейшему Патриарху Никону со Святой горы Афон из Царской Сербской Хиландарской Лавры 16 октября 1663 года. Перед этой иконой Патриарх Никон каждый день по окончании Божественной литургии выслушивал молебен Пресвятой Богородице.


 Тропарь Божией Матери пред иконой Ее «Троеручица», глас 4

Днесь всемирная радость возсия нам велия:/ даровася святей Горе Афонстей/ цельбоносная Твоя, Владычице Богородице, икона,/ со изображением тричисленно и нераздельно пречистых рук Твоих/ в прославление Святыя Троицы,/ созываеши бо верных и молящихся Тебе о сем познати,/ яко двема Сына и Господа держиши,/ третию же яви на прибежище и покров чтущим Тя,/ от всяких напастей и бед избавляти,/ да вси, притекающии к Тебе, верою приемлют неоскудно от всех зол свобождение,/ от врагов защищение,/ сего ради и мы вкупе со Афоном вопием:// радуйся, Благодатная, Господь с Тобою.


Тропарь Божией Матери пред иконой Ее «Троеручица», глас 4

Днесь светло красуется царствующий град Москва,/ имеющи в себе, о Всемилостивейшая, всея твари Честнейшая,/ Заступнице наша Дево Богородице,/ честный образ Твой,/ имже подсолнечныя концы земли удивляеши/ и мир мирови даруеши,/ во образ бо Святыя Троицы являеши трие руце:/ двема убо Сына Своего, Христа Бога нашего, носиши,/ третиею от напастей и бед/ верно к Тебе прибегающих избавляеши,/ и от потопления изымаеши,/ и всем полезная даруеши,/ и преподобному Михаилу Малеонскую гору показа,/ и всех всегда милуеши,/ честною ризою Своею покрываеши жительство сие/ и вся грады и страны наша, да зовем Ти:/ радуйся, Обрадованная.

 
 Кондак, Божией Матери пред иконой Ее «Троеручица», глас 8

Днесь веселое наста ныне Твое торжество, Богомати Пречистая,/ вси вернии исполнишася радости и веселия,/ яко сподобльшеся изрядно воспети/ предивное явление честнаго образа Твоего/ и рождшагося из Тебе Младенца, истинна же Бога,/ Егоже двема рукама объемлеши,/ и третиею от напастей и бед нас изымаеши// и избавляеши от всех зол и обстояний.

Кондак Божией Матери пред иконой Ее «Троеручица», глас 3

Дева днесь благоволение к нам являет,/ Гора же Афон благодарение Ей приносит,/ Ангели и иноцы славословят,/ Троеручица из Сербии чудесно путешествует:/ нас бо ради прииде// и вселися во святую обитель Хиландарскую.

Список иконы Божией Матери «Троеручица» - дар сербского афонского монастыря Хиландар, 2011 г. Фото: А. Савчук
Список иконы Божией Матери «Троеручица» - дар сербского афонского монастыря Хиландар, 2011 г. Фото: А. Савчук


11 июля 2015

Подпись: Четверг 28/11 ИКОНЫ БОЖИЕЙ МАТЕРИ,

ИМЕНУЕМОЙ «ТРОЕРУЧИЦА» (VIII).